EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

|Овен|Бик|Близнаци|Рак|Лав|Девица|Вага|Скорпија|Стрелец|Јарец|Водолија|Риби


Машките родени во знакот на Овен полни се со живот и животна снага. Тоа се личности полни со акција, енергично и храбро реагирање. Се истакнуваат со мажественост и отвореност. Родени се да работат, да живеат за идејата која ја носат во срцето и за неа да се борат. Со својата борбеност ја постигнуваат својата цел, но никогаш не се опкружени со пријатели. Ги совладуваат сите потешкотии во животот, кои и многу ги имаат. Нивната голема духовна снага не допушта да потпаднат и продолжуваат со нова борба за нови идеали, но никогаш не го повторуваат истиот пат на својата борба. Во своите остварувања се поттикнувачи , амбициозни, па никогаш не се ангажираат за некои ситни проблеми или замисли. Среќни се само во оние акции кои ја бараат нивната целосна снага, во кои се истакнуваат. Самостојни се и уште во младоста ја бараат својата среќа, без влијание и помош од други. Повеќето рано се ослободуваат од влијанието на родителите. Парите многу ги ценат, но тешко доаѓаат до нив. Тие би работеле све, доколку има заработка. Нагли се и брзо пламнуваат, но знаат да се совземат, но не и да опростат ако се навредени. Горди се и кога ги бранат своите гледишта имаат достоинствен став. Попрво би пропаднале отколку да отстапат од своите идеи. Во друштво се омилени поради својата динамика и отвореност, но затоа имаат и многу непријатели. Поседуваат голема склоност за интелектуална работа. Добри се говорници . Сакаат забава и друштво, но имаат свој суд за бирање на друштвото. Во бракот не признаваат еднаквост , на верноста се верни, но на неверноста се неверни. Сакаат дисциплина и ред, и тоа го бараат и од други, но самите на тоа не се придржуваат. Никогаш не се сиромашни, но не и богати. Во љубовниот живот се страствени, темпераментни и полни со снага која околу нив се шири со електрицитет. Нивните чувства ги искажуваат низ големи осцилации. Сакаат со целата душа, но тоа трае многу кратко. Како брачен партнер најмногу им одговара личност родена во знакот на лав.


ЖЕНА ОВЕН
Жената родена под овој знак е темпераментна и друштвена. Не поминува низ животот со затворени очи и за све се интересира. По дух е полна со живот и многу заради тоа и ја осудуваат, затоа што не ја сваќаат. Поради својата динамичност се истакнува како добар раководилец. Своите одлуки ги донесува одлучно и брзо. Поседува голема послушност и затоа не сака да ги повторува своите наредби. Ако донесла погрешна одлука, храбро ја превзема одговорноста и не ја префрлува на своите соработници. Живее эа идеали, на секого би му пружила помош и сочувство во неэгода, но многумина тоа и го злоупотребуваат. Во лутина е нагла и многу пати губи контрола. Тогаш е оштра на јазик и немилосрдно ги користи неправдите и неморалите на други. Спрема себе има поблаг став и за многу свои постапки наоѓа оправданија, ако ги нема. Уверена е дека жените се поспособни од мажите. Ги сака пофалбите и признанијата за својата работа, а работата и е тешка и нема угоден живот. Ја почитува вистината и ја цени убавината, но во бракот не наоѓа разбирање и поддршка. Ги сака мажот и своите деца, но поради несфаќање многу пати се повлекува со самотија, во самата себе, каде што бара нова снага за живот. Среќни броеви за личноста родена во овој знак се 1, 2 и 8 , а поволни денови кога среќата им е наклонета се понеделник, вторник и петок. На овните им припаѓа црвената боја. Многу познати личности се родени во знакот на Овен. Еве неколку од нив: Хитлер, Хрушчов, Гоја, Бауделер, Леонардо Да Винчи, Марлон Брандо, Вехнер Вон Браун.


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca