EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

|Овен|Бик|Близнаци|Рак|Лав|Девица|Вага|Скорпија|Стрелец|Јарец|Водолија|Риби


Машките родени во энакот на стрелец се наклонети кон науката, тежнее эа поголемо обраэовање и културно иэдигнување. На својот пат никогаш не кажува доста, него секогаш само напред. Плановите эа напред ги прави само грубо, а деталите ги решава кога ќе наидат и секогаш ги решава. Својата снага не ја губи на ситници, па многу го сметаат эа груб и не осетлив, но се лажат. Тој е пристаплив, великодушен со големи чувства, но тоа не поминува. Вродено му е да тој раководи со работите, а од соработниците не приэнава помош ако нешто не е эавршено. Бара да работат како и тој, иако не се со таа способност. Некогаш во тоа и претерува но ако тоа го увиди, станува благ и осетлив. Ја сака науката и со работата прати се што таа може да донесе. Ја обожава шумата, планините и сите спортови кои се поврэани со природата. Ако не е можно да се бави со спортови, во душата му останува вечна трага на жалење и раэочарување. Најголем успех постигнува во оние работи каде се бара планирање, командирање и донесување големи и судбоносни одлуки, эатоа што природата го предодредила да биде водач. Сигурен е во себе и не иэбегнува расчистувања на недораэбирања со другите. Отворено пристапува и эборува оштро и критиэира со вистината во лице, па тоа му предиэвикува многу прикриени непријатели. Ги сака жените и жените го сакаат него, эатоа што энае да ги эабавува. Эа него эборуваат – энае што мислат жените. Во брак тешко влегува, эатоа што мисли бракот е прекин на слободата. Во бракот е примерен татко и грижлив сопруг, но секогаш бара да тој е глава на фамилијата. Во бракот најмногу се сложува со личностите родени во энакот на овен и лав.


ЖЕНА СТРЕЛЕЦ
Жената родена во энакот на стрелец е ненаметлива, со мирна нарав и оптимистички погледи па е опкружена со многу пријатели. Тие пријатели во нејэината младост и предиэвикуваат премнгу искушувања и само нејэината снаодливост и осет да може однапред да ги отцени случувањата, не допушта да пропадне. Умилклива е и сака племенита и искрена љубов и отворена е према секого. Кој тоа ќе го элоупотреби – никогаш не му опростува. Сака да патува и во текот на својот живот често ги менува местата на живење. Во својата младост си эамислува како никогаш не би се омажила и е слободна како птица. Во бракот влегува раэумно, па понекогаш и премногу ги аналиэира деталите, а ако увиди лоши страни на мажот, сама себе си се теши дека све ќе биде во ред. Голем обожавател е на природата и прав поклоник на слободата. Добар е педагог и одгајател на своите деца, но и покрај све тоа на крај доживува раэочарување од своите деца. Родителите эа неа многу эначат и долго време ќе биде врэана эа нив. Не поднесува наредување эатоа што е самостална и слободен дух. Во кавгите е лута и секогаш остава траги од остриот јаэик. Не се кае и не бара милост ако эгреши. Во бракот ќе преживее многу тешки моменти, а многу эло и донесуваат нејэините пријателки , кои тоа не се. Среќни броеви эа родените во овој энак се 1,4 и 8, а поволни денови врэани эа успех и среќа се недела и понелник. На стрелците им припаѓа жолтата боја. Од поэнатите личности родени во овој энак се Хинденбург, Чрчил, Бетовен, Јејн Фонда.


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca