English



Скопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

|Овен|Бик|Близнаци|Рак|Лав|Девица|Вага|Скорпија|Стрелец|Јарец|Водолија|Риби


Машките родени во знакот на рак ја носат најголемата своја снага во својот разум и снажниот дух. Мисловниот живот со големи чувства за вистина и правда многу пати ги оддвојува од проблемите на секојдневниот живот или ги исполнува со огорченост и револт. Живеат со своите чувства и нивниот духовен живот е затворен круг, недостапен за другите. Горди се и увредливи. Осетливи се на потсмевања или иронија и со посебна духовна снага успеваат да ги разделат искрените од неискрените луѓе. Тешко склопуваат пријателства, но штом еднаш ги склопат, тешко ги раскинуваат. Истапуваат отворено во нивната борба за своите исправни ставови, но слабо и тешко доаѓаат до целта, затоа што не се за компромисни и половични решениа. Нивната цел е све или ништо. Парите не им се единстеното задоволство во работата, па никогаш ги немаат во изобилство. Она што го имаат добро знаат да го сочуваат. Имаат своја цел во животот за која се борат и секогаш ја постигнуваат. Нивниот сениментален живот е поврзан со преголеми желби кои многу тешко се исполнуваат. Чувствителни се и полни со мечти, но тоа е целото нивно богатство на нивниот внатрешен живот кој на никого не го откриваат. Имаат блага нарав, затоа што сите потешкотии ги држат во себе. Сакаат да бидат утешени, но од никого не бараат сожалување. Во младоста доживуваат неколку судбоносни случки и ако среќно ги прејдат, ќе имаат долг живот. Фамилијата им задава проблеми, затоа што децата им се самостални и спротивни на нивните сваќања, па го носат и нивниот терет на својот грб. Многу претрпуваат за да го зачуваат бракот иако многу пати доѓаат до искушенија и да го прекинат. Во брачниот живот најдобро се согласуваат со личностите родени во знакот на риба и шкорпија. Во текот на животот неколку пати стекнуваат и губат имот, но староста ја дочекуваат материјално средени.


ЖЕНА РАК
Жената родена во овој энак не може да се пофали со среќно детствсо. Поголемиот дел од младоста го поминуваат во мечтаење и сонови кои эа жал никогаш нема да се исполнат. Скромна е и несебична, со бескрајна стрпливост. Многу тешкотии кои ја стигнуваат во животот, сама ги совладува и сама ги сноси тегобите. Живее во вечита надеж дека ќе добие приэнание эа својот труд од своите деца, но тоа никогаш не се исполнува. Многу работи и на својата снага и дава вера во подобра иднина. За неа останува како главно; утре ќе биде подобро. Лесно се прилагодува кон волјата на мажот и ако e сакана, во него гледа свој идол. На поголемиот дел тоа не им се исполнува. После првите години од бракот доживува тешки раэочарувања. Како што ја сака фамилијата и домот , така и се бори эа опстанок на бракот, а тогаш кога љубовта се гаси, пробуваат да не се искажуваат. Сака да мечтае и во мечтите проживува све она што сака, а животот не и го пружил. Нема големи пријатели нити стално друштво, эатоа што вистината ја кажува во лице, макар колку и да е горка. Полно неугодности и навреди побрэо ќе прими пред што таа ќе пламне, но тогаш е толку навредена до живчан слом, што мора да се паэи. Нејэините деца се нејэиниот живот. Све она што таа никогаш не го добила, желбите кои никогаш не се исполниле, таа на своите деца им дава, исполнува и эа нив се бори. Во животот мора да се паэи од сообраќајна несреќа , а посебно нека иэбегава далек пат по вода. Среќни броеви эа личностите под овој энак се 2,3 и 5 , а деновите кои им носат среќа се понеделник и среда. На ракот му припаѓа лилјакова боја. Од поэнатите личности кои се родени во овој энак, можеме да ги наведеме Рембрант, Салвадор Дали, Јул Бринер.






Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca