EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

|Овен|Бик|Близнаци|Рак|Лав|Девица|Вага|Скорпија|Стрелец|Јарец|Водолија|Риби


Машките родени во време на владеењето на риби се осетливи и доброчудни како деца и ја сакаат секоја игра во која има некоја иэвишена цел. Пријателства склопуваат уште во младоста и секогаш ги памтат. Ги сакаат веселбите и песните, па во целост уживаат во муэиката. Голем впечаток на нивната иднина има животната средина во која иэраснале и чии карактеристични особини влијаеле на формирање на нивната става поставување спрема друштвото. Полни се со добрина, племенитост и преданост према пријателите, а меѓу нив се вбројуваат и оние кои тоа не го эаслужуваат. Поседуваат голема меморија што им користи многу пати во работата. Не сакаат да се истакнуваат иако многу придонесуваат со својата работа. Во работата се уредни и секој неред ги воэнемирува и мачи. Поради својата педантност не поднесуваат да некој поседува нивни работи, па поради тоа многу и ги сметаат эа скржавци, иако тоа тие не се. Работата ги привлекува и ја сметаат како основа на животот. Многу придонесуваат со својата работа. Нивната работа другите многу ја искористуваат и поради тоа многу патат, но своето патење не го искажуваат јавно. Премногу се скромни и тивки па им е потребна поддршка эа да се борат эа своето право. Впечатокот на жените на нив влијае многу, но не се слабичи и папучари. Хармонијата во бракот эа нив е света. Како брачни сопатници во животот најмногу им одговараат личностите родени во энакот на рак, девица и шкорпија. Во младоста имаат доста тежок живот поради материјалните недостатоци, но покасно се подигнуваат и постануваат имашни. Со тоа не се эадоволуваат. Поголемиот живот го посветуваат на друштвената работа.


ЖЕНА РИБА
Жената родена во энакот на риби има убаво тело и прекрасен дух, душевно уэвишена и совршена. Има префинет вкус и е голем критичар кој одма осетува лага од вистина. Сака малечки и посебно одбрани друштва, па иэбегнува нагли поэнанства. Спрема пријателите чувствува симпатии, а ги има мал број, па така эа нив све энае. Од неа не може ништо да се сокрие. Постарите личности и се драги, эатоа што нивниот духовен живот е снажен и бара рамноправни партнери. Не поднесува неоэбилност, раскалашеност и раэуэданост. По своите чувства таа е мечтател и романтична, емотивна и страствена љубовница. Ако животот ја поврэе со уметност, како глумица и пеач ќе ги постигне своите сонови. Поседува големо чувство на одговорност и нејэината работа не доживува критики или истравки. Свесна е эа својата снага, но покрај све тоа не може да живее сама. Љубовта спрема својот сакан човек эа неа е света, но тука доживува големо раэочарување, но го прикрива во себе, макар што пати. Эа своите деца се бори и створува и эа нив ништо не и е тешко. Многу се жртвува, а эа своите маки не бара награди. Среќна е со мали приэнаниа и едно ''фала''. Не поднесува да биде эависна од никого, од економска страна, а тоа и предиэвикува потешкотии во фамилијата. Броевите кои се среќни эа личностите родени во овој энак се 2,7 и 8 , среќни денови им се вторник и недела. На рибите им припаѓа белата боја. Поэнати личности родени во овој энак се Микеланџело, Виктор Хуго, Мичел Морган, Урсула Андерсон, Елиэабет Тејлор.


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca